Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vaartocht rond Groninger stad met de Emma

Door het coronavirus legde het Noordelijk Scheepvaartmuseum de Emma tijdelijk aan de ketting, maar nu mag er weer gevaren worden.

de Emma

Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen: de Emma. Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd in opdracht van de Provinciale Waterstaat. Sinds een kleine tien jaar vaart de Emma onder de vlag van het museum. 

Door het coronavirus legde het museum het schip tijdelijk aan de ketting, maar nu mag er weer gevaren worden. Geheel volgens de richtlijnen van de RIVM is het museumschip exclusief voor kleine groepen te reserveren.

Vanaf het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een tocht van twee uur mogelijk; via de Zuiderhaven, een stukje Verbindingskanaal, de Noorderhaven, de Oosterhaven, het Eemskanaal en het Winschoterdiep vaart het museumschip weer terug naar de stad. De trip kan uitgebreid worden met een tochtje over het Drents Diep, richting het Zuidlaardermeer. Ook een vier uur durende tocht is mogelijk. Dan wordt er een ronde om de stad naar de Dorkwerd Sluis en de Oostersluis gemaakt. Met de tocht over het Reitdiep – voorheen rivier de Hunze – ontdekken passagiers een van de oudste cultuurlandschappen van Europa.

Een privétocht kost €50 per uur met een minimum van twee uur. Er kunnen maximaal 7 passagiers aan boord. Voor meer informatie of reserveren, neem contact op met de schipper via emma@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Uittips
  • Noordelijk Scheepvaartmuseum, redactie Noorderland
  • Antrude Oudman