Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Alternatief Dichters in de Prinsentuin

De organisatie van Dichters in de Prinsentuin heeft een alternatief programma op touw gezet.

Dichters in de Prinsentuin

Helaas kan door de omstandigheden omtrent Covid-19 het festival Dichters in de Prinsentuin niet doorgaan in de normale vorm. Gelukkig heeft de organisatie een creatieve oplossing bedacht en kunnen delen van het programma in toch in aangepaste vorm doorgaan.

Het was een flinke teleurstelling voor de organisatie van Dichters in de Prinsentuin dat het festival dit jaar niet door kan gaan. Programmacoördinator Correen Dekker: 'De noodzaak alternatieven te onderzoeken daagt uit om te experimenteren, grenzen te verleggen, onze netwerken volop in te zetten. We hadden ons doelen gesteld, die wilden we nakomen. Dankzij de coulante opstellingen van onze financiers kunnen we dat ook. Zo zetten we lijnen uit, ook voor de toekomst ná deze crisis.'

Het thema van dit jaars (alternatieve) festival is De Mens, de Menigte, geleend uit een citaat van de Tsjechische schrijver Karel Çapek, waarin de mens wordt neergezet als iemand die uit verschillende personen bestaat en zo eigenlijk een menigte met zich meedraagt. Telkens laat de mens zich van een andere kant van zichzelf zien, een andere gedaante. Dat past bij de maatschappij waarin men zich online op verschillende manieren presenteert en zich in verschillende sociale ‘bubbels’ bevindt. Hoewel dit thema al lang vaststond, is het nu relevanter dan ooit.

Om toch een beetje het festivalgevoel te geven begint de organisatie in het oorspronkelijke festivalweekend met de activiteiten, 10 tot en met 12 juli. Er verschijnt onder andere een zogenaamd "Festival op Papier" als bijlage bij De Groene Amsterdammer en via de app VERS kunnen mensen gedichten beluisteren in de Prinsentuin en de Groninger Ommelanden, zodat iedereen zijn eigen poëzieroute kan samenstellen.

Kijk voor meer informatie op noordwoord.nl.

Uittips
  • Annie Postma