Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Schilder- en tekenwedstijd aan de Klassieke Academie

Om zowel amateurschilders als kunstenaars te stimuleren, organiseert de Klassieke Academie voor Beeldende kunst in Groningen nu een speciale schilder- en tekenwedstrijd.

Schilder- en tekenwedstijd bij de Klassieke Academie

Wat is er nou mooier om te schilderen en te tekenen tijdens deze periode, waarin veel mensen noodgedwongen thuis moeten blijven? Om zowel de amateurschilders als kunstenaars te stimuleren om juist nu de schilderskwast ter hand te nemen, organiseert de Klassieke Academie voor Beeldende kunst in Groningen een speciale schilder- en tekenwedstrijd, genaamd 'De lente overwint!'.

Iedereen – autodidact of professional – mag aan de schilder- en tekenwedstrijd meedoen, zolang je werk maar aansluit bij het thema. Voor tekenaars geldt namelijk het thema 'Godin Nikè'; schilders moeten de lente op het doek verbeelden.

Aangezien de Klassieke Academie een opleiding biedt voor professionele schilderkunst zou de academie normaal gesproken de inzendingen in het ‘echt’ beoordelen. In verband met het coronavirus is dit niet mogelijk en worden de werken alleen digitaal beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit een aantal docenten van de Klassieke Academie, namelijk Anuschka de Smidt, Rein Pol, Piet Sebens, Keimpe van der Kooi en Henk Helmantel.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot 12 juni 2020. Op 19 juni worden de 25 genomineerde kunstwerken per categorie (schilderen en tekenen) bekend gemaakt. De in totaal 50 kunstwerken worden geplaatst op de website van de Klassieke Academie en zijn tot en met december 2020 digitaal te bewonderen. Op 26 juni worden de prijswinnaars per categorie bekend gemaakt. Behalve eeuwige roem zijn er per categorie verschillende prijzen te winnen, onder andere een cursus aan de Klassieke Academie en een verrassingspakket met schilder- en tekenspullen.

Ga voor meer informatie over de thema's en voorwaarden naar de website van de Klassieke Academie.

Creatief
  • Klassieke Academie voor Beeldende kunst
  • iStock