Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wat zullen de buren zeggen?

In de nieuwe tentoonstelling 'Wat zullen de buren zeggen?' van het Groninger Museum zijn foto’s te zien waar de buren vast en zeker hun mening over willen geven.

Wat zullen de buren zeggen?

In de nieuwe tentoonstelling Wat zullen de buren zeggen? zijn ruim 100 foto’s te zien waar de buren vast en zeker hun mening over willen geven. De expositie toont een keuze uit de uitzonderlijke collectie die in de afgelopen 50 jaar door het museum is verzameld. Te zien zijn foto's van vele topfotografen zoals Anton Corbijn, David LaChapelle, Erwin Olaf, Andres Serrano en Gus Van Sant, met verrassende bijschriften, geschreven door kinderen. 

Wat de tentoongestelde werken verbindt zijn de bijzondere en buitengewone maar ook juist de gewone dingen in het menselijk bestaan. De foto's gaan over thema's als leven en dood, seks, liefde, identiteit, kwetsbaarheid en eenzaamheid. Je kunt portretten van beroemde mensen tegenkomen, zoals David Bowie en Miles Davis, maar ook verhalen van onbekenden, die je buren zouden kunnen zijn en die iets van hun leven onthullen wat eigenlijk niet voor de buren bedoeld is.

Op zaal hangen foto's van onder anderen Diane Arbus, Larry Clark, Anton Corbijn, Ruud van Empel, Micha Klein, David LaChapelle, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin. Ook is er werk te zien van Anuschka Blommers & Niels Schumm, Teun Hocks, Erwin Olaf, Catherine Opie, Chi Peng en Gus Van Sant.

Bijzonder is dat de bijschriften zijn geschreven door kinderen van de JuniorClub van het Groninger Museum, de club voor nieuwsgierige en creatieve kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Zij schreven prachtige teksten die je opnieuw naar het werk doen kijken.

De tentoonstelling is tot en met 20 augustus te zien in het Groninger Museum.

Uittips
  • Groninger Museum
  • Groninger Museum