Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Programma Media Art Festival: week 2

Na een succesvolle en drukke opening gaat het Media Art Festival ook na het weekend verder met een programma boordevol activiteiten: een expositie, workshops, schaatsen, muziek en een prijsuitreiking.

Tekst en beeld: Stichting Media Art Friesland

MEDIA ART FESTIVAL 2017 | Expositie, workshops, schaatsen, muziek en prijsuitreiking

Na een succesvolle en drukke opening gaat het Media Art Festival ook na het weekend verder met een programma boordevol activiteiten. Een overzicht:

Wetenschapscafé: BODIES | dinsdag 12 december, 20:00 uur

MAF organiseert in samenwerking met de RUG-Campus Fryslân een wetenschapscafé met als thema BODIES. Dr. Matt Coler en dr. Tim van Zutphen, onderzoekers van de RUG, kunsthistorica Agnes Winter en twee van de MAF Young Masters genomineerden benaderen het menselijk lichaam vanuit verschillende invalshoeken en delen hun gedachten met elkaar en met het publiek.

Workshops NHL/Stenden Hogeschool en Deejay Irie | woensdag 13 december, vanaf 14:30 uur

De opleiding Communicatie en Multimedia Design van NHL/Stenden Hogeschool organiseert op woensdag 13 december een programma dat in het teken staat van storytelling, design en muziek. De middag begint om 14:30 uur met de workshops ‘Call to Adventure’ en ‘Worldbuilding’, gevolgd door een workshop van de bekende Groninger Deejay Irie die ’s avonds de uitdaging met de Leeuwarder studenten aangaat in de DJ/VJ Battle. Voor alle workshops geldt: aanmelden wordt aangeraden, het aantal plaatsen is beperkt.

Experiment on Ice: workshops, talkshow en performance | donderdag 14 t/m zaterdag 16 december

Donderdag 14 december is de eerste dag van de tweedaagse workshop Experiment on Ice. Internationale kunstschaatsers en mediakunstenaars gaan in de Leeuwarder Elfstedenhal het ijs op om te experimenteren met nieuwe vormen van expressie, licht en geluid. Na afloop vertellen ze om 20:00 uur in het MAF Café hoe het hun de eerste dag is vergaan. Het uiteindelijke resultaat is zaterdag 16 december te zien op de ijsbaan in de Blokhuispoort. Organisatie: Stichting Beleef en Herinner in samenwerking met het Media Art Festival.  

Genetic Choir, soundwalks en concert | vrijdag 15 t/m zaterdag 16 december

Op 15 en 16 december organiseert het Genetic Choir diverse soundwalks door de binnenstad van Leeuwarden. Alle geluiden van de stad worden toegevoegd aan een geluids-database die vervolgens door het koor worden omgezet in een interactief concert op het Freeze Festival in Neushoorn om 18:00 uur. De soundwalks starten op diverse tijden vanuit Neushoorn en MAF. Reserveren wordt aanbevolen en kan via: lcm@genetic-choir.org.

Prijsuitreiking MAF Awards 2017 | zaterdag 16 december, vanaf 19:30 uur

MAF sluit traditiegetrouw af met de feestelijke prijsuitreiking van de MAF Young Masters Award en de MAF Audience Award. De juryprijs wordt toegekend door een internationale vakjury die bestaat uit: Elena Azzedín, directeur van kunstenaarsresidentie AADK Spain, mediakunstenares Liubov Moskvina en Valerie van Zuijlen, winnares MAF Young Masters Award 2016. De winnaar mag een maand werken in de kunstenaarsresidentie van AADK Spain in Blanca. De prijs wordt uitgereikt door Sjoerd Feitsma, wethouder Cultuur Leeuwarden.

Entree: € 4,00 volwassenen, € 3,00 studenten, passepartout voor het hele festival € 7,50, t/m 16 jaar gratis

Media Art Festival, 7-16 december 2017 | Snekertrekweg 1, Leeuwarden | www.mediaartfriesland.nl