Lifestylemagazine over Noord-Nederland

27/1-8/4: Beyond Dada en De Stijl Part I in Museum Dr8888

Vanaf zaterdag 27 januari 2018 is de tentoonstelling Beyond Dada en De Stijl Part I te zien in Museum Dr8888. In de tentoonstelling passeren kunstenaars van de jaren vijftig tot nu de revue.

Tekst en beeld via Museum Drachten

Vanaf zaterdag 27 januari 2018 is de tentoonstelling Beyond Dada en De Stijl Part I te zien in Museum Dr8888. In de tentoonstelling passeren kunstenaars van de jaren vijftig tot nu de revue. Hoe is De Stijl na WOII weer opgepakt? Welke kunstenaars hebben zich laten inspireren door De Stijl of voelen zich zelfs onderdeel van een traditie? Beyond Dada en De Stijl Part I is de eerste tentoonstelling in het kader van Leeuwarden - Fryslân2018, waar Museum Dr8888 onderdeel is van het hoofdprogramma.   

Over de tentoonstelling

In 2017 deed Museum Dr8888 mee aan de landelijke viering van 100 jaar De Stijl. Stonden in dat jubileumjaar de "Founding Fathers" van de beweging centraal, in 2018 staan hun opvolgers in de spotlights. In de tentoonstelling, met o.a. werken van Johan van Aken, Joost Baljeu, Siep van den Berg, Milly Betten, Bob Bonies, Ria Groenhof, Berend Hendriks, Frank Lenferink, Pieter Mobach, Josef Ongenae, Boy & Eric Stappaerts en Peter Struycken, toont Museum Dr8888 een dwarsdoorsnede van de enorme invloed die De Stijl heeft op de naoor logse en hedendaagse kunst. Eén conclusie is nu al duidelijk: De Stijl leeft als nooit tevoren.

Naast de kunst van deze erfgenamen zullen werken van de grondleggers als Theo van Doesburg en Bart van der Leck te zien zijn, maar ook werken van Thijs Rinsema en César Domela.

Leeuwarden - Fryslân 2018

In 2018 viert Museum Dr8888 op vele verschillende manieren de erfenis van Dada en De Stijl tijdens Culturele Hoofdstad, Leeuwarden - Fryslân 2018. Het museum presenteert dit jaar vier boeiende tentoonstellingen over Dada en De Stijl: de unieke verbondenheid met Drachten en de voortdurende invloed van deze bewegingen op kunstenaars en hun artistieke productie tot en met de dag van vandaag. Ook buiten de muren van het museum organiseert Museum Dr8888 allerlei activiteit en en evenementen in het kader van Dada en De Stijl.

Tentoonstelling Beyond Dada en De Stijl Part I

Plaats: Museum Dr8888, Drachten Datum: 27 januari – 8 april 2018

Prijs: €8

museumdrachten.nl