Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Easterskar. de dynamiek van 12 maanden natuur

Al jaren komt Dikkerboom-Bruin in het Easterskar, een moerasgebied in de buurt van Heerenveen. In Easterskar. De dynamiek van 12 maanden natuur laat de Friese fotografe zien hoe één gebied zo veranderlijk en inspirerend kan zijn.  

Tekst: Eva Nijman | Beeld: Nelleke Dikkerboom-Bruin

'Een kennis zei een tijdje geleden tegen me: "In het natuurgebied bij mij in de buurt fotografeer ik eigenlijk niet meer. Ik ben daar al zo vaak geweest, daar is de uitdaging wel vanaf." Die opmerking heeft me even beziggehouden, want werkt dat voor mij ook zo? Absoluut niet, kwam ik achter…' Met deze woorden begint Nelleke Dikkerboom-Bruin haar voorwoord van Easterskar.

Al jaren komt Dikkerboom-Bruin in het Easterskar, een moerasgebied in de buurt van Heerenveen. Door de seizoenen heen is er altijd wel iets te zien in dit bijzondere stukje natuur, en in Easterskar. De dynamiek van 12 maanden natuur laat de Friese fotografe zien hoe veranderlijk en inspirerend één gebied kan zijn. Ze dwaalt door het Easterskar in alle weersomstandigheden, temperaturen en kleuren, op zoek naar details en bewijs dat elke dag hier toch écht anders is.

'Ik ben van mening dat als je ergens vaak komt, je juist de details gaat zien en je echt feeling krijgt met die omgeving,' zegt Dikkerboom-Bruin. In Easterskar neemt ze je mee door het natuurgebied, van de winter tot de lente en de zomer tot de herfst. Prachtige foto's en informatieve inleidingen wisselen elkaar af. Dikkerboom-Bruin heeft oog voor detail: een regendruppel op het riet, de nerven van een blad, een bloem waar net het licht op valt. Ook de natuurlijke bewoners van het moerasgebied worden niet overgeslagen. Geniet hieronder alvast mee van een voorproefje!

Over de fotografe/auteur

Nelleke Dikkerboom-Bruin is zelfstandig grafisch en conceptueel ontwerper, woont en werkt in Heerenveen. Fotograferen doet zij hobbymatig en ter ontspanning, voornamelijk landschappen en (creatieve) natuurfotografie. Ze gaat er dagelijks op uit, de natuur in met haar honden. Fotograferen is voor Nelleke vooral het in beeld brengen van datgene wat ze op die momenten ziet, voelt en ervaart. Centrale thema’s zijn rust en verstilling, bijzondere kleuren en patronen en water/weerspiegeling.

Informatie

288 pagina’s (meer dan 240 foto’s)

Prijs: €34,95 excl. verzendkosten

ISBN 9789082348415

Ansichtkaarten met een selectie van foto’s uit het boek.

Setje van 5 ansichtkaarten met elk een andere foto

Prijs: €6,95 inclusief verzendkosten

Bestellen via easterskar.frl/