Natuurlijk Drenthe in vier seizoenen

Voor fotograaf Ronald Wilfred Jansen is Drenthe een bijzondere plek. In Natuurlijk Drenthe in Vier Seizoenen laat hij je kennis maken met de flora en fauna van deze noordelijke provincie.

Tekst: Eva Nijman | Foto's: Ronald Wilfred Jansen

Nederland is een prachtig land, zo vond ook Theo van Gogh, naar aanleiding van zijn verblijf in Drenthe. Ook voor fotograaf Ronald Wilfred Jansen is Drenthe een bijzondere plek. In Natuurlijk Drenthe in Vier Seizoenen laat hij je kennis maken met de flora en fauna van deze noordelijke provincie.

Ingedeeld in vier secties (lente, zomer, herfst en zomer) neemt Natuurlijk Drenthe je mee door de seizoenen. Van de bladeren die weer aan de bomen verschijnen in de lente en jonge dieren die kennis maken met de wereld tot oranjegekleurde bossen, besneeuwde landschappen en paddenstoelen. De verscheidenheid aan foto's wordt afgewisseld met bijpassende haiku's. 

Ook als je niet in Drenthe woont is Natuurlijk Drenthe in Vier Seizoenen een aanrader. Jansen weet vooral details prachtig vast te leggen: een eenzame vogel op een tak, waterdruppels op een kleurrijke bloem of de betoverende blik van een uil. Bladerend door de beelden van de Drentse flora en fauna zul je je soms afvragen of dit écht in Nederland kan zijn, met zo veel variëteit in het landschap. Maar dan spot je plotseling een hunebed of verstrekkend heidelandschap en word je weer gerustgesteld: we zijn toch echt in Drenthe.

Een prachtig boek voor op de koffietafel; je zult zien dat één kopje koffie opeens uren duurt, want wat is het moeilijk dit boek weg te leggen! Benieuwd geworden? Geniet hieronder alvast mee van een voorproefje.

natuurlijk drenthe
natuurlijk drenthe
natuurlijk Drenthe
natuurlijk drenthe

Informatie
Natuurlijk Drenthe. In Vier Seizoenen
Binding: Hardback
Aantal pagina's: 134  
Uitgeverij: RWJ-PUBLISHING  
ISBN: 9789490482329  
Verschenen: november 2017
Prijs: €74,95
Bestellen: boekenbestellen.nl of met het ISBN nummer via de plaatselijke boekhandel
 

natuurlijk drenthe

Laatste nieuws