Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Voel je thuis in het Museumhuis

In het Museumhuis, een idee van grootschatbewaarder Vereniging Hendrick de Keyser, maak je zonder afzetkoordjes een tijdreis langs bouwstijlen én bewoners van eeuwen. Een zintuiglijke beleving die aftrapt in het Noorden. 

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: Vereniging Hendrick de Keyser, Arjan Bronkhorst, eigen foto's

Kennismaken met ons collectieve erfgoed kan bij uitstek in een museum. Alleen jammer dat je nergens aan mag zitten. Dat kan anders. In het Museumhuis, een idee van grootschatbewaarder Vereniging Hendrick de Keyser, maak je zonder afzetkoordjes een tijdreis langs bouwstijlen én bewoners van eeuwen. Een zintuiglijke beleving die aftrapt in het Noorden. 

'Kijken met je ógen, niet met je handen!’ Dat opvoedkundige standje kregen de meesten van jongs af aan al mee. Dus ja, ’t is even wennen in het Museumhuis dat geen museum en ook geen huis (meer) is, maar een mix van beide. Regel één: doe vooral of je thuis bent. In de vaak historische vertrekken hoeft niet te worden gefluisterd. Handen op de rug? Nergens voor nodig. Geneer je niet, pak er een antieke stoel bij, schuif aan tafel, dezelfde waar de baron ooit zijn gasten ontving. Check even wat de pot zoal schafte rond 1900. Kortom: maak a trip down memory lane met een audiotour op je hoofd. De beleving is compleet.

Benieuwd naar het hele artikel? Je kunt hem lezen in het maartnummer van Noorderland; haal 'm nu in de winkel of bestel hem hier.