Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10/3: Lenteconcert Olterterp

Op zaterdagmiddag 10 maart 2018 begint om 16:00 uur het klassieke Lenteconcert in de St. Hippolytuskerk in Olterterp (vlakbij Beetsterzwaag) door docenten en master-studenten van het Prins Claus Conservatorium.

Tekst en foto: Cultbee

Op zaterdagmiddag 10 maart 2018 begint om 16:00 uur het klassieke Lenteconcert in de St. Hippolytuskerk in Olterterp (vlakbij Beetsterzwaag) door docenten en master-studenten van het Prins Claus Conservatorium.

Deze professionele musici, die doceren en studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen voor hun Master of Music, spelen samen met hun (gast) docenten, klassieke kamermuziek. Ensemble- en orkestspel en het geven van concerten vormen een belangrijk onderdeel van het masterprogramma. Het concert-programma bestaat uit: Dvorak - Pianokwintet op. 81 – 1 e deel; Fauré - Pianokwartet op. 45 en Brahms - Pianokwintet op. 34.

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Hun missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee, in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium, met dank aan vrijwilligers, donateurs (Cultbee is een culturele ANBI), partners, subsidiegevers. Reserveren aanbevolen! Meer informatie: cultbee.nl en hanze.nl/nld/onderwijs/kunst/prins-claus-conservatorium

Na afloop van het concert wordt een ‘high wine’ georganiseerd in Hotel-Restaurant “Het Witte Huis” op loopafstand van de kerk.

Datum: zaterdag 10 maart 2018

Plaats: St. Hippolytuskerk, Achterwei 6, 9246 TL Olterterp

Tegenover Hotel-Restaurant “Het Witte Huis”, vlakbij Beetsterzwaag.

Aanvang: 16:00 uur; kerk open vanaf 15:30 uur met koffie/thee. Het concert duurt een uurtje zonder pauze.

Entree-concert: € 10, - (t/m 18 jaar: gratis) per persoon.

Kaartverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer.

Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag

of per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196

Deelname aan de High Wine: kosten €12,50 per persoon voor 2 glazen wijn en 3 hapjes.