Lifestylemagazine over Noord-Nederland

4/3-29/4: Expositie Galerie Huis ter Heide

Galerie Huis ter Heide opent op zondag 4 maart de expositie voor de periode maart en april. De tentoonstelling loopt van zondag 4 maart tot en met zondag 29 april.

Tekst: Galerie Huis ter Heide | Beeld: Emma Scheeren-Groot

Galerie Huis ter Heide opent op zondag 4 maart de expositie voor de periode maart en april. De tentoonstelling loopt van zondag 4 maart tot en met zondag 29 april. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en het nieuwe werk van de leden van het kunstenaarscollectief en de gastkunstenaars te bekijken.

Deze maand is er speciale aandacht voor Froukje Dijkstra als lid van het collectief. Zij zal bij de opening iets vertellen over haar werk dat de komende periode te zien is in de Galerie.

Froukje maakt huizen en gebouwen. Vlakken, vlakverdeling, ritme en herhaling van ritme zijn kenmerken van haar werk. Ook openingen/doorkijkjes spelen mee. Ze probeert zo weinig mogelijk details weer te geven en soms is er met een knipoog naar de werkelijkheid gekeken. De hedendaagse architectuur inspireert haar.   De ordening, het ontwerp en het materiaalgebruik bepalen het resultaat. Haar nieuwste werken zijn ruïne-achtige gebouwen waar lichtinval en het verweerde uiterlijk, veroorzaakt door de glazuren, een boeiend beeld en een eigen karakter aan het geheel geven.

Naast het werk van de leden is er van vier gasten heel divers werk te bewonderen. De gasten in deze periode zijn:

Susanne Bagaya

Susanne begon vijftien jaar geleden met het ontwerpen en maken van sieraden. Inmiddels worden haar sieraden op meer dan 25 verkooppunten in Nederland verkocht.  Alles wat ze in het voorbijgaan ziet, inspireert haar. Haar sieraden ontstaan vaak door het “ontdekken” van een voor haar nieuw materiaal. Zo maakt ze sieraden van onder andere zilver, messing, plastic, porselein en gehaakte garens.

Jasper Hulshoff Pol “De Ezelschilder”

Na zijn studie Interaction Design heeft  Jasper Hulshoff Pol zich volledig toegelegd op de schilderkunst. In zijn werk staat sinds een aantal jaren de ezel centraal. Door te focussen op één onderwerp heeft hij de mogelijkheid gecreëerd om deze thematiek zorgvuldig uit te werken.  Hij staat dan ook bekend als “De Ezelschilder”. 

Emma Scheeren-Groot

Emma is geboren in Enkhuizen. Van jongs af aan was zij al geïnteresseerd in het creëren van nieuwe vormen en architectuur. Sinds 1995 werkt ze met klei als basismateriaal en in 2015 heeft ze de opleiding ‘Keramische Technieken’ aan de SBB in Gouda afgerond. Haar keramische werk wordt opgebouwd uit geometrische plakken klei en door te spelen met de diverse hoeken, worden er verrassende vormen gecreëerd. 

Anne Hoogland – Glasfusion

Zijn ruim 35 jarige ervaring als vakfotograaf past hij nu toe in het maken van unieke glas objecten. Dat doet hij door het snijden van speciaal fusionglas en het composeren van vlakken en verbindingen in stukjes en lagen, aangevuld met bijzonder glas voor een regenboogeffect. De unieke glaskunst varieert van schalen tot staande- en wandobjecten. Door te spelen met verschillende lichtinvallen hebben de objecten een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren tot 'leven' komen en er bijzondere 2D en 3D glasobjecten ontstaan. 

Openingstijden

Galerie Huis te Heide is gevestigd aan de Norgervaart 10A en is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, zie de website galeriehuisterheide.nl.