Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Handboek voor natuurwandelingen

Nederland is divers: we hebben strand en duin, bos, akkerland, weiland, hei, plassen, moeras, rivier, kwelder, beekdalen, heuvelland en stad. De Groningse Koos Dijksterhuis neemt je in Handboek voor natuurwandelingen mee door 12 landschappen.

Beeld: RuudMorijn / iStock

Nederland is divers: we hebben strand en duin, bos, akkerland, weiland, hei, plassen, moeras, rivier, kwelder, beekdalen, heuvelland en stad. Genoeg prachtige gebieden om een mooie wandeling door te maken. Maar wat is daar zoal te zien? De Groningse Koos Dijksterhuis neemt je in Handboek voor natuurwandelingen mee door 12 verschillende landschappen en laat je zien waar je op kunt letten.  

Met Koos Dijksterhuis als gids worden je ogen geopend voor al het moois in de natuur, en door die oplettendheid ga je steeds meer zien. En zoals Dijksterhuis het zegt: 'Kennis groeit als je je over iets verwondert, als je je afvraagt waarom de dingen zijn zoals ze zijn en je dat probeert uit te zoeken.' Handboek voor Natuurwandelingen helpt je beter waar te nemen, of je nu aan de wandel bent of gewoon rustig om je heen kijkt.

Je kunt het gezang van de bosvogels bijna horen, het paarse bloementapijt op de hei bijna zien. En zelfs in het hoofdstuk Stad blijf je de natuur tegenkomen, van blauwe reigers tot vossen en van dotterbloemen tot exotische moerascipressen. Een hand(ig)boek voor als je de de natuur ingaat en steeds meer wilt gaan zien. Maar zelfs als je lekker op de bank wilt blijven zitten, neemt dit boek je in gedachten mee de buitenlucht in.

Over de auteur

Koos Dijksterhuis studeerde biologie en sociologie in Groningen. Hij heeft een dagelijkse column over natuur in Trouw en is columnist van Bionieuws en Vroege Vogels. Eerder publiceerde hij de boeken Een Groenlander in AfrikaWinnen van de bierkaai, Akkervogels, Jong & wild, De kiekendieven van het Oldambt, De spreeuw en Eilandgevoel. 

Informatie

Handboek voor Natuurwandelingen - Koos Dijksterhuis 

€19,99

ISBN 9789045035208 

Uitgeverij Atlas Contact