Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Mei t/m september: Genieten vanaf het water in het Reitdiep-gebied

Dit voorjaar gaat de bijzondere dagtocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4  weer van start. In zes weekenden worden cultuur, historie en natuur gecombineerd.

Tekst en foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

Dit voorjaar gaat de bijzondere dagtocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4  weer van start. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren in het voorjaar en in de zomer van 2018 weer 12 mooie dagtochten in zes  weekenden waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. De kosten bedragen € 60,- per persoon.

Op zaterdag vaart de Beurtvaart van Zoutkamp naar Groningen en op zondag van Groningen naar Zoutkamp. In de maanden mei tot en met september komen op de ZK4 de verhalen van het unieke Reitdiep-gebied tot leven. Bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep in Garnwerd staat ’s middags een lunch voor de deelnemers klaar. Daarna leidt een wandeling door het historisch dorpshart langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Op de Beurtvaart brengt men een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp.

Informatie en boekingen

De kosten voor dit unieke en uitgebreide arrangement bedragen € 60,- per persoon. Er kunnen maximaal 12 personen per dag mee, dus reserveer snel om van een plek verzekerd te zijn! Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via 050-312 2202 of via e-mail: j.zoethout@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. Na aanmelden wordt het programma toegestuurd. Het vervoer met een taxi terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.

Vaarschema 2018

Op zaterdagen vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen (opstappen bij Visserijmuseum)

Op zondagen vaart de ZK4 van Groningen naar Zoutkamp (opstappen bij Noordelijk Scheepvaartmuseum)