Lifestylemagazine over Noord-Nederland

18/5: Kletterdei - Opening 11fountains

11fountains is een van de belangrijkste kunstprojecten van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa en is nieuw cultureel erfgoed. Het project is bedacht door Anna Tilroe.

Tekst: Provincie Fryslân | Beeld: Stephan Balkenhol - De Fontein van Fortuna, Sneek

Waar op de wereld vind je 11 door internationale topkunstenaars ontworpen fonteinen in 11 prachtige historische steden? Vanaf 18 mei 2018 in Friesland! Op deze historische lentedag stellen de kunstenaars tussen 16.00 en 17.00 uur voor het eerst hun fonteinen* in werking, begeleid door indrukwekkende beelden die het publiek van stad naar stad begeleiden. De opening is in alle 11 steden te beleven via grote schermen, op www.11fountains.nl en live via Omrop Fryslân TV. 

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verricht aan het eind van de middag de finale openingshandeling van de 11fountains door het sluiten van een cultuurverbond. 

Programmatijden in elke stad

Het programma is in alle steden te volgen: Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Sloten, IJlst en Sneek.

Inloop en aan tafel: 15.30 uur

Start opening: 16.00 uur

Einde 17.30 uur

Aanvullend programmaonderdeel in Bolsward (Broereplein)

Minister van Engelshoven sluit cultuurverbond: 17.15 uur

Einde programma: ±18.00 uur

11 fonteinen, nieuw cultureel erfgoed

11fountains is een van de belangrijkste kunstprojecten van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa en is nieuw cultureel erfgoed. Het project, bedacht door artistiek leider Anna Tilroe, wordt ondersteund door de Provincie Fryslân en de zes betrokken gemeentes.

* De fontein in Dokkum is aan het eind van het jaar klaar. In Dokkum is kunstenaar Birthe Leemeijer wel aanwezig voor het 11fountains openingsfeest. Zij zal ook een speech houden.