Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fotowedstrijd Jubileum Kerkenkalender SOGK

Dit jaar kan iedereen, donateur of niet, weer meedoen aan de fotowedstrijd van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). De geselecteerde foto’s gebruiken we voor de SOGK Jubileumkalender 2019.

Tekst en foto: Stichting Oude Groninger Kerken

Dit jaar kan iedereen, donateur of niet, weer meedoen aan de fotowedstrijd van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). De geselecteerde foto’s gebruiken we voor de SOGK Jubileumkalender 2019. Voor het jubileumjaar 2019 is als thema voor de kalender gekozen: ‘1969 - 2019 - 50 jaar Stichting Oude Groninger Kerken'. Aan de amateurfotografen weer de uitdaging hieraan invulling te geven. De enige beperking is wel dat het een kerk/kerkhof van de SOGK betreft. Welke dit precies zijn, kunt u ook op groningerkerken.nl/fotowedstrijd gewaarworden.

De stichting daagt iedere amateurfotograaf uit om foto’s van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK via de website in te zenden. Dit hoeven niet per se nieuwe foto’s te zijn en gezien het thema ligt het ook voor de hand om ook nog eens het archief in te duiken. Maar goed, wat is nu mooier dan de provincie in te trekken en een foto van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK te maken. Foto’s van het in- en exterieur van de kerken zijn even welkom.

De foto’s, met een maximum van vijf, kunnen ook dit keer geüpload worden via groningerkerken.nl/fotowedstrijd. Hier vindt u ook alle informatie over en de voorwaarden van deelname aan de fotowedstrijd.

De uiterste inzenddatum is 15 augustus 2018. Nog in augustus krijgen de winnaars bericht. De ingezonden foto’s worden beoordeeld door onder andere vakfotograaf Duncan Wijting. De winnende foto krijgt een ereplaats op de voorkant van de kalender. De overige foto’s worden bij de maanden van het jaar geplaats, uiteraard zoveel mogelijk in overeenstemming met deze foto.

Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen. De maker van de winnende foto krijgt een High Tea (voor twee personen) aangeboden in de Theeschenkerij Domies Toen in Pieterburen. De makers van de overige winnende foto’s gaan ook niet met lege handen naar huis. Zij ontvangen allen een prijzenpakket met daarin een aantal leuke cadeaus. Uiteraard ontvangen alle winnaars de Jubileum Kerkenkalender 2019.