Lifestylemagazine over Noord-Nederland

111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben

Maarten Boersema reisde voor "111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben" zijn favoriete provincie door, op zoek naar de verschillende kanten die Fryslân te bieden heeft.

Foto: 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben | natuurgebied Het Oerd

Dat we voor de mooiste uitzichten en plekken niet de grens over hoeven, blijkt wel uit 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben van Maarten Boersema. Hij reisde zijn favoriete provincie door, op zoek naar de verschillende kanten die Fryslân te bieden heeft.

Volgens Boersema is Leeuwarden en daarmee Friesland met recht de Culturele Hoofdstad van Europa 2018, en wij zijn het roerend met hem eens. Deze "111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben" zijn een goed begin als je kennis wilt maken met deze prachtprovincie. Boersema neemt je mee langs de veelzijdige landschappen van Fryslân, maar hij houdt het niet bij alleen natuur. Van de Amelander Bierbrouwerij en het Observeum in Bergum tot de prachtige pelgrimskapel in Dokkum en het gemeentemuseum van Harlingen, er is voor iedereen wat wils. 

In 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben vinden zelfs doorgewinterde Friezen en Frieslandliefhebbers waarschijnlijk nieuwe plekjes om te bezoeken. En soms zijn deze niet alleen mooi, maar vooral erg lekker: Boersema tipt waar je moet zijn voor de lekkerste oranjekoeken (echt Fries!), een tropisch diner of heerlijke fish & chips. Een erg handige reisgids voor in de tas (leuk: sla de gids op een willekeurige pagina open en laat je meevoeren!), maar ook voor op de koffietafel, want naast Boersema's selectie van 111 plekken bevat het boek ook interessante informatie en historie, evenals prachtige fotografie. 

Informatie

11 plekken in Friesland die je gezien moet hebben - Maarten Boersema

€16,95

ISBN 9789068687477 

Uitgeverij Thoth Bussum

thoth.nl/