Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Erfgoeddiner Bitter en Zoet: Beleef 200 jaar Koloniën op je bord

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseert hotel restaurant Bitter en Zoet van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner. Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën.

Tekst en beeld: Bitter en Zoet

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseert hotel restaurant Bitter en Zoet van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner. Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om onze gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied!

De Koloniën van Weldadigheid hebben een (nog onontgonnen) historische verbinding op het gebied van voedsel. De Koloniën zijn ontstaan als oplossing voor de armoede in de grote steden; gebrek aan alles, maar vooral aan eten. In de vrije Kolonie leerde men door middel van landbouw (verbouwen van voedsel) om zelf een goed bestaan op te bouwen. De onvrije Kolonie was in hoge mate zelfvoorzienend; voedsel werd er voor en door de verpleegden verbouwd.

Heerlijk eten op een bijzondere locatie

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu. De keukenbrigade van Bitter en Zoet verzorgd op iedere locatie een heerlijk 4 gangen diner.

Data 

27 mei in de kas van De Fruithof in Frederiksoord

17 juni tussen de ketels van Maallust in Veenhuizen

22 juli Bitter en Zoet meets Tuinen van Weldadigheid

19 augustus bij Bitter en Zoet varken op de ladder

16 september in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord

Meer informatie en reserveren kan via bitterenzoet.nl/erfgoed-diners