Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Openingsbeeld: iStock

Je leest het steeds meer: mensen die (deels) overstappen op een vegetarische of veganistische lifestyle. Zo ook voedingsdeskundige Nanneke Schreurs van het nieuwe kookboek Fit Vega(n) Food. In haar jarenlange horeca-ervaring kwam ze in aanraking met de nodige stukjes vlees, maar nadat ze zich inlas over de wreedheid van de voedingsindustrie stapte ze over op plantaardige voeding. Moeilijk? Gelukkig niet! 

Volgens Nanneke Schreurs en José van Riele heb je met vegetarische of veganistische voeding 'een gevarieerd, volwaardig voedingspatroon, met respect voor de dieren op aarde'. Maar mis je dan echt niets als je plantaardig eet? En hoe kun je zorgen dat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt? Fit Vega(n) Food geeft je de benodigde handvaten. 

Dit heerlijke kookboek is vooral erg handig als je je graag meer wilt verdiepen in plantaardige voeding in combinatie met sporten. Want waarom zou je (vaker) voor plantaardige voeding kiezen? Schreurs en Van Riele lieten zich inspireren door alle atleten die topprestaties neerzetten op een volledig veganistisch dieet. Ze vertellen je hoe je aan je proteïne, ijzer en calcium komt en welke combinaties je kunt maken om zo goed mogelijk (sportief) te presteren. 

Een greep uit de recepten laat zien dat vegetarisch of veganistisch eten niet saai hoeft te zijn: wafels met bananenijs, scrambled tofu met bosui, Mexicaanse bonensalade, sushi met quinoa, Marokkaanse bloemkool couscous... Loopt het water je al in de mond?

Informatie

Fit Vega(n) Food - Nanneke Schreurs en José van Riele

€20

ISBN 9789021569635 

Kosmos Uitgevers

kosmosuitgevers.nl

bol.com