Lifestylemagazine over Noord-Nederland

13 t/m 15 juli: Goede buren van Dichters in de Prinsentuin

Op 13, 14 en 15 juli 2018 vindt in Groningen de éénentwintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats en thema dit jaar is "Goede buren".

Tekst: Dichters in de Prinsentuin | Foto: iStock

Op 13, 14 en 15 juli 2018 vindt in Groningen de éénentwintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats en thema dit jaar is "Goede buren". De afgelopen jaren traden in de Prinsentuin gastdichters op uit Denemarken, Polen, Estland, Macedonië, Catalonië, IJsland, Groot-Brittannië, Irak en Syrië. Dit jaar zoekt het festival het, geografisch gezien, dichter bij huis: wat speelt er op dit moment bij de “buren” in Friesland, Vlaanderen en Duitsland.

Maak kennis met deze buren tijdens de Vlaamse openingsavond met Don Vitalski aan het roer in de Puddingfabriek, in een goed gesprek over internationale kansen voor jonge schrijvers in Theater de Machinefabriek op zaterdagavond 14 juli en tijdens een Friese poëziewandeling op zondagochtend 15 juli. 

Theeveld en Loofgangen

Op zaterdagmiddag 14 juli en zondagmiddag 15 juli, beide van 13.30 - 17.00 uur, biedt Dichters in de Prinsentuin zo'n zeventig dichters op het theeveld en de loofgangen uit Nederland en België. De bezoeker kan genieten van gearriveerde dichters als Bart Moeyaert, Lévi Weemoedt, Radna Fabias, Dean Bowen, Eeltsje Hettinga, Daniël Vis, Katelijne Brouwer, Kees Spiering, Alexis de Roode, Merel van Slobbe, Marc van der Holst en Willemijn Kranendonk. Toegang gratis, doorlopend programma.

Theater der Zuiderburen

Vrijdagavond 13 juli in de Puddingfabriek, aanvang 20.30 uur (deur open 20.00 uur), presenteert gastheer Don Vitalski een wervelende talkshow. Acht van de beste podiumdichters die Vlaanderen op dit moment rijk is, maken hun opwachting: Benno Barnard, Moya De Feyter, Delphine Lecompte, Johan Petit, Runa Svetlikova, Max Temmerman, Christophe Vekeman en Stijn Vranken. De vijfkoppige huisband Veston, Latin afro gipsy, op zijn Vlaams, "doet heupen bewegen en vingers knipperen".

Toegang op vertoon van het festivalmagazine (ook aan de deur verkrijgbaar).

Festivalmagazine

Het festivalmagazine van Dichters in de Prinsentuin 2018 met 72 gedichten, interviews, programmaoverzicht, achtergrondstukken en tegeltjeswijsheden is tevens het toegangskaartje tot het volledige programma van Dichters in de Prinsentuin. Op vertoon van het festivalmagazine à € 10,- heeft de bezoeker toegang tot de beide avondprogramma's én de Friese brunchwandeling op zondagochtend. De middagen in de Prinsentuin zijn vrij toegankelijk.

Presentatie van het jubileummagazine op donderdagavond 5 juli bij boekhandel Godert Walter, aanvang 19.30 uur.

Meer informatie over het festivalprogramma van Dichters in de Prinsentuin 2018 op dichtersindeprinsentuin.nl.

Dichters in de Prinsentuin is één van de literaire festivals die worden georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen.