Lifestylemagazine over Noord-Nederland

8 juli: Zeldzaam Mooi Markt op Vismarkt Groningen

Op 8 juli is alweer de elfde editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers.

Tekst en foto: Zeldzaam Mooi Markt

Op zondag 8 juli is alweer de elfde editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen.

Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Tijdens de Zeldzaam Mooi Markt zal er ook een expositie met kunst en foto’s van de warenmarkt Groningen op de Jolabult plaatsvinden.

Met meer dan 100 verschillende marktkramen en enkele staplaatsen is de markt helemaal vol en er voor ieder wat wils. Van vilt, illustraties, kunst, woonaccessoires, tot tassen, kleding en nog heel veel meer.

Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Op de Zeldzaam Mooi Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude vinyl singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop.

Bellenblaas kunstenaar Frans van de Kamp geeft tijdens de zeldzaam mooi markt mega zeepbellen demonstraties voor jong en oud.

Kijk voor meer info en verschillende deelnemers ook op onze evenementen pagina op Facebook: facebook.com of zeldzaammooievents.com