Lifestylemagazine over Noord-Nederland

7 t/m 18 juli: Openluchtvoorstelling Conference of the Birds

De grootste openluchtvoorstelling die Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa op het programma heeft staan, is begonnen: Conference of the Birds. Geniet van dans, acteurs en muzikanten, waaronder Eric Vloeimans.

Tekst en foto: Conference of the Birds / LF2018

Locatietheater is ongekend populair en trekt ieder jaar meer bezoekers. De grootste openluchtvoorstelling die Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa op het programma heeft staan, is begonnen.

Van 7 t/m 18 juli vindt in recreatiegebied De Groene Ster aan de oostkant van Leeuwarden de fascinerende voorstelling Conference of the Birds plaats. Dansers en acteurs en muzikanten van tientallen korpsen en trompettist Eric Vloeimans komen in dit muziek-, dans, en theater-spektakel samen onder leiding van regisseur Guy Weizman (Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni) en initiator en componist Sytze Pruiksma.

Een groot theater in de vorm van een vogelnest, een podium dat uitloopt in het water en het groene decor van het recreatiegebied op een mooie zomeravond vormen het betoverende decor.

Falk Richter schreef de tekst voor Conference of the Bird gebaseerd op het epische gedicht ‘Samenspraak van de vogels’. Een groep vogels gaat op reis om een nieuwe leider te zoeken. Tijdens de reis komen de vogels tot de ontdekking dat ze zelf de koning zijn van hun eigen lot.

Het burgerinitiatief Kening fan’e Greide nam het initiatief voor Conference of the Birds om aandacht te schenken aan het verdwijnen van de biodiversiteit op het Friese platteland en de gevolgen die dat heeft. Een bijzonder actueel thema, gelet op het snel teruglopend aantal weidevogels. In de productie is de belangrijkste vraag: welke gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben we voor het behoud van onze eigen leefomgeving?

Conference of the Birds is van 7 tot en met 18 juli 2018 te zien in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. Kijk voor meer informatie en kaarten op conferenceofthebirds.nl