Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vanaf 14 juli: Ploeg-tentoonstelling Groninger Zilverkamer

De Groninger Zilverkamer heeft vanaf zaterdag 14 juli een nieuwe Ploeg-tentoonstelling. Opnieuw hangen er nooit eerder in het openbaar getoonde bijdragen uit particulier bezit uit het hele land.

Tekst: De Groninger Zilverkamer | Foto: Aly van der Wal, Weerspiegeling / De Groninger Zilverkamer

De Groninger Zilverkamer heeft vanaf zaterdag 14 juli een nieuwe Ploeg-tentoonstelling. Het is de tweede Ploeg-expositie dit jaar. Opnieuw hangen er nooit eerder in het openbaar getoonde bijdragen uit particulier bezit uit het hele land. Maar liefst 60 werken in totaal. Samen vormen ze een kleurrijk geheel dat een fraai overzicht biedt van het werk van de eerste Ploeg-generatie.

Ook deze tweede tentoonstelling van Ploeg-werken past weer prachtig in de viering van het 100-jarig bestaan van de Groninger Kunstkring De Ploeg. De officiële opening van de expositie wordt op vrijdag 13 juli verricht door ds Fokke Fennema, doopsgezind predikant te Zijldijk. Hij is een trouwe bezoeker van de Zilverkamer en een liefhebber van De Ploeg.

In de Groninger Zilverkamer komen alle bekenden namen (weer) voorbij: Jan van der Zee, Egge Kleima, Johan Dijkstra, Jannes de Vries, Hendrik Melgers, George Martens, Jan Wiegers, Hendrik Werkman, Maarten Klompien, Jan Altink, Jan Gerrit Jordens, Ben Walrecht, Henny en Karel Arkema, Aly van der Wal, E.B. van Dulmen Krumpelman en Ekke Kleima. Schilderijen en tekeningen zijn aangevuld met posters van oude exposities. Twee lijsten zijn gevuld met originele kerskaarten die Jan van der Zee verstuurde. De Groninger Zilverkamer verwacht ook voor deze expositie weer grote belangstelling. Het publiek raakt er niet op uitgekeken. Dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen van exposities in het Groninger Museum, de Groninger Zilverkamer, de borg Verhildersum en het Veenkoloniaal Museum. Ook de eendaagse special in Loppersum trok veel bekijks.

De expositie is vanaf zaterdag 14 juli tot en met zaterdag 24 november te bezichtigen. De Groninger Zilverkamer is geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 11 en 17 uur. Zaterdags van 11 – 16 uur.