Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vanaf 5 augustus: Expositie schilderijen Tineke Noordzij

In de expositie Oranjewoud en Meer kun je genieten van o.a. aquarellen van Oranjewoud van kunstenares Tineke Noordzij. Deze schoonheid die ze ervoer in Friesland, wil zij graag op de bezoekers overbrengen.

Tekst: Kunst Kollektief van galerie Mildam | Beeld: Tineke Noordzij

De grootste passie van de Rotterdamse kunstenares Tineke Noordzij is beweging schilderen. Hoe meer zintuigen zij daarbij gebruikt, hoe meer zij het naar haar zin heeft. Zij houdt vooral van dans schilderen, want dan komen drie zintuigen tegelijk aan bod: het zien, het luisteren en het voelen/aanvoelen. Vaak schildert zij, terwijl zij meedanst. Zij ziet de dans als een metafoor voor het leven.

Zij schildert ter plekke, snel, met rake penseelstreken. Haar voorkeur gaat uit naar aquarelverf, maar andere verf, zelfs digitale verf, gebruikt ze ook. Op aanvraag geeft zij workshops beweging schilderen, die zij speciaal bedenkt voor de doelgroep die dit aanvraagt. Zo heeft zij zelfs aan blinden en slechtzienden een schilderworkshop gegeven.

De expositie in Galerie Mildam bestaat grotendeels uit aquarellen van het Oranjewoud. “Dat is geen beweging” kan je zeggen. Maar het is een beweging in de psyche van de kunstenares. Toen zij in de winter van 2017 vanuit het drukke Rotterdam in Friesland aankwam, raakte zij diep onder de indruk van de schoonheid van Friesland. Deze schoonheid die ze ervoer, wil zij graag op de bezoekers overbrengen.

Tijdens de opening van de expositie op zondag 5 augustus is Tineke ook aanwezig. Wil je een portret laten sneltekenen/schilderen door Tineke (ongeveer 15 minuten) kom dan naar de opening. Ook is zij 15 en 16 september in de Galerie om te portretteren.

Werken van Tineke zijn te zien op tinekenoordzij.com of op Facebook.

ORANJEWOUD EN MEER

Expositie schilderijen van Tineke Noordzij in Galerie Mildam 5 augustus t/m 5 oktober 2018

Galerie Mildam, Schoterlandseweg 37, 8454KB Mildam.

Openingstijden vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. In augustus ook op donderdagmiddag open.