Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2 september: Landgoeddag Lycklama

Op 2 september is tijdens de Landgoeddag het prachtige Lycklamahûs in Beetsterzwaag opengesteld.

Tekst en foto: Promotie Westerwolde

Op 2 september is tijdens de Landgoeddag het prachtige Lycklamahûs in Beetsterzwaag opengesteld. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Of om mee te doen aan unieke activiteiten in de tuin, de Overtuin en de Tropische Kas. 

Tijdens deze dag kunnen bezoekers lezingen volgen in de trouwzaal en wandelingen met een gids maken langs bijzondere bomen, cultuurhistorie en openbare kunst. In de notariskoepel draait een film over de in het Lycklamahûs geboren Tinco Lycklama. Ook voor kinderen is er veel te doen. Zij kunnen een bijenhotel maken, een poppentheater zien en diverse spelletjes spelen. 

Verhalen uit het Lycklamahûs

Een van de lezingen gaat over de geschiedenis van het hûs, de bewoners, de hondjes, het personeel en de tuinen. En over wat Tinco en Julia in hun brieven schrijven over hun bezoeken aan Beetsterzwaag. Een andere lezing  gaat over de Friese Adel, hoe is de adel ontstaan, hoe is het hen vergaan en wat waren typische trekken van de Friese Adel.

Wandelen over het landgoed

Tijdens de Landgoedwandeling zien bezoekers hoe het landgoed met de structuren is ontstaan. Bij de Parkwandeling leidt een gids bezoekers langs de bijzondere bomen, cultuurhistorie en openbare kunst in het park bij het Lycklamahûs.

Tijd

Zondag 2 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur.