Lifestylemagazine over Noord-Nederland

alle zondagen in september: natuurwandelingen

Tijdens alle zondagen in september kun je de natuur op een bijzondere manier beleven.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer Boomkroonpad

Tijdens alle zondagen in september kun je de natuur op een bijzondere manier beleven. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door de prachtige omgeving van boswachterij Gieten-Borger. De tocht is geschikt voor jong en oud!

De zomer is al bijna op z’n eind, maar het is nog heerlijk vertoeven buiten. De natuur maakt zich op voor de herfst, de dieren leggen alvast wintervoorraden aan en ook de bladeren beginnen wat te verkleuren. Een teken dat de herfst in aantocht is. Samen met de gids, die alles van de natuur weet, heerlijk struinen door de bossen en over de heide, wie wil dat nou niet? Laat je verrassen door bijzondere verhalen, door de mooie plekjes en door de veelzijdigheid van dieren, planten en paddenstoelen in de uitgestrekte boswachterij Gieten-Borger, die midden op de Hondsrug ligt.

De zondagwandelingen vinden plaats op 2, 9, 23 en 30 september. Op zondag 16 september is er het Buitenfestival. De zondagwandelingen starten om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duren ongeveer 1,5 uur tot 2 uur.

Informatie

Kosten: €5 voor volwassenen, €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar

Opgave: tel. 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl