Lifestylemagazine over Noord-Nederland

23 t/m 26 oktober: gratis workshops in het Princessehof

Van dinsdag 23 tot vrijdag 26 oktober zijn er in het Princessehof elke dag gratis workshops voor kinderen.

Tekst en foto: het Princessehof

Nog op zoek naar een leuk uitje voor de herfstvakantie? Kom naar het Princessehof! Van dinsdag 23 tot vrijdag 26 oktober zijn er elke dag leuke gratis workshops voor kinderen. Ze ontdekken eerst de tentoonstellingen onder leiding van een museumdocent, daarna gaan ze met klei, tegeltjes of kleuren creatief aan de slag. Entree en deelname aan de workshops is gratis voor kinderen. Aanmelden kan op de dag zelf in het museum.

Elke dag zijn er vijf verschillende workshops te volgen in het stadspaleis aan de Grote Kerkstraat in Leeuwarden. Samen met een museumdocent ontdekken ze mooie motieven, bijzondere technieken, grootse tegelvelden en zelfs een pauw gemaakt van scherven. Nadat de kinderen inspiratie hebben opgedaan in het museum gaan ze aan de slag met een eigen kunstwerk. Om 11.15 uur start de eerste workshop en om 15.45 uur de vijfde en laatste. Meld ze op de dag zelf aan bij de balie. Entree is gratis voor kinderen t/m 17 jaar, de workshops zijn ook gratis bij te wonen.

De workshops zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Vooraf reserveren voor de workshops is niet mogelijk, aanmelden kan op de dag zelf bij de balie in de museumhal. Ouders kunnen meedoen met de workshop of ondertussen de tentoonstelling Made in Holland: 400 jaar wereldmerk bekijken.

made in holland

Met Made in Holland: 400 jaar wereldmerk presenteert het Princessehof een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Aan de hand van imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas ontdekt u hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek.