Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9 maart: roofvogels spotten met Staatsbosbeheer

Ga 9 maart mee op de fiets op zoek naar roofvogels bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. 

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Kees van der Klauw

Ga 9 maart mee op de fiets op zoek naar roofvogels bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Het Nationaal Park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos, maar het is ook een gebied waarin waardevolle landschappen voorkomen als het Aekingerzand, een groot en uniek stuifzandgebied ook wel bekend als de 'Kale Duinen'. Dwars door het park stroomt het beekje de Vledder Aa. De gids van Staatsbosbeheer neemt u tijdens deze fietsexcursie mee op een ontdekkingstocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Door de verscheidenheid in leefgebied komen er in dit Nationaal Park veel verschillende soorten roofvogels voor. In de wintertijd zijn deze vogels makkelijker te spotten, waardoor dit een goed moment is voor een excursie. De balts van de buizerds begint in februari, waarbij deze imposante roofvogels afhankelijk van de thermiek luid miauwend in de lucht hangen en elkaar het hof maken. De fietstocht is ongeveer 15 km lang en de excursie is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Je zal merken dat er meer roofvogels zijn dan dat je denkt in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Leer kijken waardoor je zelf meer zal zien.

Neem en eigen fiets mee en vergeet ook de verrekijker en donkere kleding niet. Aanmelden is noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold.

Informatie 

Datum: zaterdag 9 maart

Tijden: 13.30-15.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha