Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland ligt nu in de winkels!

De eerste zonnestralen na een fikse regenbui, een vriendelijke glimlach van een vreemdeling op straat of een vlinder die onverwachts voorbij fladdert: geluk zit vaak in de allerkleinste dingen.

Tekst: redactie Noorderland | Foto: istock

De eerste zonnestralen na een fikse regenbui, een vriendelijke glimlach van een vreemdeling op straat of een vlinder die onverwachts voorbij fladdert: geluk zit vaak in de allerkleinste dingen. Ze zorgen ervoor dat we de tegenslagen even vergeten en stilstaan bij de mooie momenten. We hebben heus geen jackpot of wereldreis nodig om gelukkig te zijn. Het zijn juist de kleinste dingen die ons een gezegend mens laten voelen.

Ook op de redactie zijn we iedere dag bezig om het geluk te zoeken. Voor ons zit het geluk bijvoorbeeld in een mooie foto van een bijzondere plek, verborgen in het noorden. Een zon die achter de Martinitoren ondergaat, het mysterieuze ochtendgloren op het Friese platteland of een eindeloos bloemenveld dat Drenthe prachtig kleurt. Dat laatste is iets waar wij nu extra veel van genieten. Want met de komst van de lente is “ons” Noorderland gehuld in de allermooiste kleuren.

Juist die kleuren inspireerden ons om in dit nummer een ode te brengen aan fleurige gelukmakers. We stuurden onze schrijvers op pad en dat leverde een explosie aan geuren en kleuren op. Zo namen Jolanda de Kruyf en Gert Tabak een kijkje bij de bloemenveiling in Eelde, ontdekte Marloes de Moor het verhaal achter de kleurrijke vissershuisjes in Zoutkamp en doken onze culinaire experts de geurige keuken in. 

Kortom: dit nummer, dat je nu in je handen hebt, is rijkelijk gevuld met de mooiste verhalen uit het noorden die je het puurste geluk laten proeven. Dus wij zeggen: geniet!

Benieuwd naar het nieuwe nummer? Je bestelt 'm hier