Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9 juni: wildplukwandeling en -proeverij

Ontdek op zondag 9 juni tijdens een wildplukwandeling en -proeverij de lekkerste, eetbare kruiden.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer | Foto: Ineke van Os

Veel kruiden zijn eetbaar en bevatten zelfs stoffen die goed zijn voor de gezondheid, maar welke delen kun je gebruiken?  We ruiken, proeven, zien, voelen en ervaren het allemaal op zondag 9 juni. Er gaat een wereld voor je open wanneer je de kruiden in je eigen omgeving gaat herkennen en waarderen.

Tijdens een ontspannen wandeling in de omgeving van het Buitencentrum leert de gids van Staatsbosbeheer je van alles over de eetbare wilde planten die we onderweg tegen komen. Je ontdekt  welke planten je kunt eten en op welke manier je ze kan verwerken in de keuken. Een wandeling door de natuur zal nooit meer hetzelfde zijn: overal onder je voeten groeit en bloeit voedsel! Er gaat een wereld voor je open wanneer je de kruiden in je eigen omgeving gaat herkennen en waarderen. Natuurlijk gaan we na de wandeling samen aan de slag om een aantal kruiden te verwerken in eenvoudige, smakelijke gerechtjes.

Kruiden en geneeskrachtige planten groeien letterlijk overal! Je vindt ze in tuinen en parken, langs oevers en fietspaden, aan de kant van de snelweg, op bouwgrond en tussen stoeptegels. In natuurgebieden als Nationaal Park Drents-Friese Wold komen ze volop voor en kun je er redelijk zeker van zijn dat de kruiden schoon zijn en geschikt om te gebruiken voor consumptie.

Informatie

Tijd: 13.00 - 16.00 uur

Kosten: € 15,- per persoon

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold

Voor meer informatie en opgave: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold