Vanaf juni: pomp-up café van het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Sinds vrijdag 14 juni is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gestart met een pomp-up café in het Pomphuis aan de Kleine der A.

Lees ook

Tekst en foto's: Noordelijk Scheepvaartmuseum, Gert Kortekaas

Sinds vrijdag 14 juni is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gestart met een pomp-up café in het Pomphuis aan de Kleine der A. Dit café bestaat uit een uitgiftepunt en mooi terras op de kades van de A, waar mensen de hele zomer kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Het museum heeft al jaren plannen om in het Pomphuis een museumcafé te starten en met het pomp-up café zijn de eerste stappen hierin gezet. Het pomp-up café zal in de toekomst uitgroeien tot een vast museumcafé. De organisatie hiervan ligt in handen van uitbater JanBas van Aalderen (Bistro Bommen Berend en voorheen Café Soestdijk) en Nick Nijboer. Zij zullen gasten dan ook welkom heten en heerlijke drankjes en borrelhappen verzorgen op het terras. De openingstijden van het pomp-up café zijn vanwege het terras op de kade in overleg met de weergoden.

Het Pomphuis in de toekomst
Het pomp-up café past in de toekomstplannen van het Noordelijk Scheepvaartmuseum om uit te groeien van maritiem museum naar algemeen historisch museum. De middeleeuwse panden van het huidige museum, met daarbij het Feithhuis aan de Kleine der A en het Pakhuis aan de Schuitemakersstraat, zullen binnen een paar jaar worden omgetoverd tot een historische ontmoetingsplek waar bezoekers de geschiedenis van Groningen en Groningers kunnen beleven. Het Pomphuis zal binnen deze plannen gaan fungeren als museumcafé. De plannen zijn er al jaren maar komen op dit moment in een stroomversnelling. Sinds 14 juni ook zichtbaar, met de pomp-up van een zonnig terras.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook