Lifestylemagazine over Noord-Nederland

11 januari: op woldsafari door Nationaal Park Drents-Friese Wold

Kom op zaterdag 11 januari naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold en ga samen met de boswachter op woldsafari.

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Ineke van Os (Staatsbosbeheer) 

Het Drents-Friese Wold is een groots natuurgebied waar je de wilde natuur kunt beleven. Kom op zaterdag 11 januari naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold en ga samen met de boswachter op woldsafari.

Ga samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht door de wilde natuur van het Drents-Friese Wold. Hij kent de mooiste plekken in dit gebied en legt je uit hoe Staatsbosbeheer een aantrekkelijker natuurgebied gaat realiseren. Na afloop staat er een kop koffie of thee voor je klaar en houdt de boswachter spreekuur. Je mag hem dan al je prangende natuurvragen stellen.

Het Nationaal Park het Drents-Friese Wold is een groots en ruig natuurgebied en is groots in schoonheid en natuurlijkheid. De natuur mag hier zoveel mogelijk haar gang gaan. Nu werkt Staatsbosbeheer nog aan een meer variatie in een aangelegd productiebos zodat het nog aantrekkelijker wordt voor dieren, planten en mensen.

De safari is op zaterdag 11 januari van 13.30 tot 15.40 uur. Een ticket kost €7,50 p.p (voor kinderen t/m 12 jaar €5). Meld je vooraf aan via de website van Staatsbosbeheer.