Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9 februari: Hap en stap Oranjewoud

Hou je van wandelen, maar ook van lekker eten? Doe dan mee aan de hap en stap bij landgoed Oranjestein.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: iStock

Hou je van wandelen, maar ook van lekker eten? Doe dan mee aan de hap en stap bij landgoed Oranjestein. Een prachtige wandeling wordt gecombineerd met heerlijk eten.

De dag begint om 10.30 uur bij landgoed Oranjestein te Oranjewoud met een kopje koffie en – hoe kan het ook anders in Friesland – oranjekoek. Met dit lekkers achter de kiezen krijg je een rondleiding over het 19de-eeuwse landgoed, waarbij je alles leert over de geschiedenis van de authentieke buitenplaats. Erop volgt een wandeling naar Goldin Tulip Tjaarda voor een smaakvolle lunch.

Na de lunch vervolgt de wandeling naar de Ecokathedraal in Mildam. Hier staat een gids klaar om alles te vertellen over het gedachtegoed en het samenspel van mens en natuur. Hierna gaat de wandeling terug naar landgoed Oranjestein voor een glas wijn en een kaasplankje. De dag duur tot ongeveer 16.30. Nog meer trek? Je kunt deze dag perfect afsluiten met een diner in Golden Tulip Tjaarda of Restaurant de Koningshof of een diner in de Oranjerie van het landgoed!

Deze wandeltocht door bos en langs buitenplaatsen mét heerlijk eten wordt aangeboden voor een prachtprijs van € 42,50 per persoon. Meer informatie: ngoudenplak.nl