Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Noorderland lanceert Drenthespecial: nu te koop in de winkels!

Drenthe: de provincie van uitgestrekte natuurgebieden, eeuwenoude hunebedden, eindeloze rust en ruimte en heerlijke nuchterheid. Om deze provincie 'ns extra in het zonnetje te zetten, lanceert Noorderland nu een Drenthespecial: een speciale Noorderland-editie die volledig in het teken staat van Drenthe. Voor alle Drenthe-fans dus! Je haalt 'm nu in de winkels – of je bestelt 'm gemakkelijk online via onze webshop

Noorderland

Hier kom ik weg prijkt er boven een viaduct als je de stad Assen binnenrijdt. Deze woorden van de Drentse zanger Daniël Lohues zetten mij vaak aan het denken. Want hoewel ik al jaren in Groningen woon, en de redactie van Noorderland daar gevestigd is, voelt Drenthe altijd een beetje als thuiskomen. Ik groeide op in Assen en koester warme herinneringen aan de provincie. Hoe we bijvoorbeeld ’s zomers altijd in Grolloo kampeerden. Hoe we wandelden over het Balloërveld. Hoe we veel waterpret beleefden bij het tropisch blauwe Nije Hemelriekje.

Hoe ouder ik word, hoe meer een leven in Drenthe begint te lonken. Ergens wonen in een pittoresk Drents dorpje, in een eeuwenoude, rietgedekte boerderij, met daaromheen een prachtige (moes)tuin met uitzicht over het platteland. Wat geiten, een shetlandpony én een cabriootje voor de deur. Ja, dat is de ultieme droom…

Droom zelf ook even weg bij al het moois dat deze provincie te bieden heeft. Dat is wat we met deze speciale Drenthe-editie van Noorderland aan jou, als lezer, willen meegeven. Want dat deze provincie genoeg te bieden heeft, weten wij als redactie van Noorderland natuurlijk allang.

Zo wandelde schrijfster Marloes de Moor voor dit nummer in de Gasterse Duinen, een relatief klein natuurgebied in Drenthe, maar dat desondanks als een van de mooiste heide- en stuifzandgebieden van ons land wordt beschouwd. Hoog tijd voor een verkenning, dus. Verder reisden we af naar Veenhuizen, bezoeken we de lekkerste culinaire adressen, sommen we pittoreske dorpen op en ontdekken we de mooiste wandel- en fietsroutes.

Veel plezier! Of zoals ze in Drenthe zouden zeggen: veul plezeer!

Karlijn Noordhof
Hoofdredacteur Noorderland