Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vier de lente: onze voorjaarseditie is nu te koop

Haal 'm snel in huis!

voorjaarseditie

De nieuwste editie van Noorderland, die helemaal in het teken staat van de lente, is vanaf nu te koop in winkels in heel Nederland! Ook is deze nu gemakkelijk te bestellen via onze eigen webshop

Lentegevoel

De eerste warme zonnestralen. Vogels die weer zingen. Zonder jas naar buiten. De geur van bloeiende bloemen en pas gemaaid gras. Met de blote benen op het terras – en een lentebiertje in de hand. Wat een genot, het is weer lente! Een moment waar we op de redactie van Noorderland reikhalzend naar uitkeken. Want tja, van dat grauwe weer werden wij niet bepaald vrolijk. Geef ons dan maar échte winters in plaats van dat gemiezer van de afgelopen tijd – afijn, terug naar de lente.

Wij krijgen al helemaal zin in het voorjaar door onze reportage van de historische Dekema State in Friesland. In diezelfde provincie liepen we bovendien het Koningspad, een toepasselijke wandeling voor deze tijd van het jaar – met Koningsdag in het vooruitzicht! –, maar die natuurlijk het hele jaar rond geschikt is (over Koningsdag gesproken: de mini oranje tompouces in deze nieuwe editie mogen op deze dag niet ontbreken; met ons recept maak je ze gemakkelijk zelf).

Stap op de pedalen

Meer een fietsliefhebber? Stap op de pedalen en vul de fietstassen met het “witte goud” van Groningen, en ander streeklekkers, tijdens de Aspergeroute. Of ontdek Nationaal Park Weerribben-Wieden, een gebied van wereldklasse. Sinds kort kun je daar deelfietsen huren; de ideale manier om dit natuurgebied op eigen houtje – en op een duurzame manier – te ontdekken. Schrijfster Jolanda de Kruyf testte het alvast voor Noorderland uit.

Daarnaast doken we voor deze nieuwe editie in het leven van Etty Hillesum, die door haar oorlogsdagboek en brieven uit Kamp Westerbork bekend werd. Een indrukwekkend (levens)verhaal dat ons weer herinnert aan de prijs die men voor onze vrijheid betaalde.

Dit is de tijd bij uitstek om te gedenken, geïnspireerd te raken én te genieten van het voorjaar. Veel (lees)plezier!