Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Ze doen het altijd goed op een feestje, bij de borrel of – natuurlijk – met Pasen: gevulde eieren! Daarvan bestaan eindeloos veel smaakvariaties, maar hoe maak je nou dé lekkerste gevulde eieren? Nou, met dit "geheime" ingrediënt, namelijk azijn! We leggen je uit waarom en hoe je hiermee een heerlijke snack maakt. Aan de slag!
Een scheutje azijn: waarom?
De reden voor het succes van dit ingrediënt is dat het een lekker zuurtje toevoegt aan de gevulde eieren. Mayonaise en mosterd bevatten namelijk veel vet en zorgen ervoor dat het geheel heerlijk romig en dik wordt, terwijl azijn het mengsel juist weer lekker licht en smeuïg maakt. Het proberen waard dus! Dit recept is lekker snel en simpel; dus je tovert zó de lekkerste gevulde eieren op tafel; ideaal met de paasdagen in het vooruitzicht dus.
Ingrediënten:
- Mayonaise
- Mosterd
- Zout en peper
- Eieren (zo veel als je wil!)
- Een scheutje azijn
- Paprikapoeder
Zo maak je de lekkerste gevulde eieren:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat ze goed afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Haal het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart.
- Doe het eigeel van de eieren in een schaal en voeg de overige ingrediënten naar smaak toe.
- Voeg vervolgens een halve theelepel azijn aan het mengsel toe.
- Roer het geheel met een vork tot een gladde massa en schep het vervolgens in een spuitzak.
- Spuit mooie toefjes in het eiwit en besprenkel het naar smaak nog met wat paprikapoeder. En klaar is kees!