Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heel goed uit eten in Drenthe: 3x onze aanbevelingen

Bij deze Drentse restaurants kun je op hoog niveau dineren.

Waitress is pouring red wine in glasses for wine tasting event on the table in restaurant . Blurred background. wine, tasting, pour, bartender, beverage, dinner concept.

Tekst en fotografie: Lekker500

Heb je iets bijzonders te vieren of gewoon zin om een keer heel lekker uit eten te gaan? Restaurantgids Lekker500 zet jaarlijks de beste restaurants van Nederland op een rijtje. Noorderland tipt een aantal adressen waar je heel goed kunt eten in Drenthe.

De Aelderstroom, Zweeloo

In mei 2021 openden dirigent Floris de Wever en programmamanager Gert van der Kooi Herberg De Aelderstroom. Het restaurant in het dorp Zweeloo is gevestigd in een sfeervolle rietgedekte boerderij uit de 16de eeuw. Hier schuif je aan tafel in de voormalige deel of zelfs in de oude schaapskooi. Met goed weer kun je ook terecht in de tuin, waar je een weids uitzicht hebt over het Drentse landschap.

Van woensdag tot en met zaterdag kun je er terecht voor een meergangendiner. Daarnaast kun je op zondag bij De Aelderstroom lunchen of genieten van een wijntje met een plateau vol lekkers. Chefs Jeroen Vink en Twan ten Hoor koken met verse en lokale ingrediënten gerechten als klassieke goulash en gebakken snoekbaars. Gastheren Floris en Gert zijn bevlogen en zetten zich in om het je helemaal naar de zin te maken.

De Keuken van Arragon, Fluitenberg

Midden in de bosrijke omgeving bij het Drentse Fluitenberg – net boven Hoogeveen – vind je De Keuken van Arragon. Bij het restaurant van chef-kok Herco van Arragon en gastvrouw en sommelier Cynthia Busscher eet je gerechten met verse ingrediënten, zelf gekweekt in de eigen tuin. De gangen variëren van een zuurkoolstamppotje met eend en paling tot mals rundvlees met pastinaak en paddestoelen.

In de eetzaal hangt een warme en moderne sfeer en heb je een goed uitzicht op het omringende bos. Er is geen menukaart: voor het verrassingsmenu kun je kiezen uit meerdere gangen. De gerechten worden gecombineerd met diverse wijnen, die de smaken verder versterken.

De Gaffel, Valthe

Op hoog niveau uit eten in Drenthe kan al ruim 20 jaar bij De Gaffel in het dorp Valthe. Het restaurant is gevestigd in een karakteristieke Saksische boerderij uit 1700 en wordt gerund door chef-kok Roderik Seubers en gastvrouw en sommelier Amanda Rixtum. Ook van binnen is het een sfeervolle plek en word je gastvrij ontvangen.

In de keuken koken Roderik en sous-chef Remko Beek smaakvolle gerechten: van asperges met huisgerookte zalm en een gepocheerd kwarteleitje tot mals gebraden lamsvlees in jus. Bij het diner drink je bijpassende wijnen uit de hele wereld. Bij een kopje koffie om na te genieten krijg je bovendien zelfgemaakte bonbons, macarons en een stukje nougat.