Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Zin om lekker te gaan snacken op z'n Hollands? Deze verrassende bitterballen, gemaakt van restjes stamppot, doen het goed op iedere borrel. Met dit recept draai je deze onweerstaanbare borrelhapjes gemakkelijk zelf.
Ingrediënten:
- Overgebleven kliekjes van je favoriete stamppot (ongeveer 500 gram)
- 80 gram bloem
- 1 losgeklopt ei
- paneermeel
- zonnebloemolie om mee te frituren
- Mosterd (en eventueel mayo) om te serveren
Zo maak je zelf bitterballen van stamppot:
- Heb je speciaal voor dit gerecht stamppot gemaakt? Zorg er dan voor dat het goed is afgekoeld voordat je ermee aan de slag gaat. Doe je dit niet? Dan zullen de balletjes stamppot waarschijnlijk uit elkaar vallen.
- Pak je kliekje stamppot erbij en draai hier kleine balletjes van.
- Leg wat bloem op een plat oppervlak, bijvoorbeeld een aanrecht of plank. Kraak een ei open en doe de inhoud in een kommetje. Doe het paneermeel in een ander kommetje.
- Haal de balletjes door de bloem, daarna door het ei en als laatst door je paneermeel.
- Verwarm de zonnebloemolie in een pan en voeg een aantal balletjes in de pan wanneer je zonnebloemolie goed heet is.
- Bak de balletjes ongeveer 3 minuten in de olie en laat ze hierna uitlekken op een blaadje keukenpapier.
- Serveer met mosterd(mayonaise) en geniet ervan!
Culinair
- Fried Homemade Dutch Bitterballen with Spicy Mustard