Aan de slag met spruitjes: Drentse balletjesschotel

Drents genieten met gehaktballen, spekjes, aardappels en een frisse crème fraîche.

Bron: Jumbo | Foto: Adobe Stock

Spruitjes zijn een echte wintergroente en er valt eindeloos mee te variëren. Je kunt er bijvoorbeeld een stamppot mee maken, maar ook veel unieke streekrecepten uit het noorden. Vandaag deelt Noorderland het typisch Drentse recept voor een “balletjesschotel”: spruitjes met gehaktballen, mosterd, spekjes en een frisse c


Ingrediënten:

Zo maak je een Drentse balletjesschotel:

  1. Meng de mosterd door het gehakt en kneed er balletjes van. Houd hierbij een doorsnee van ongeveer 2 centimeter aan.
  2. Was de spruitjes schoon, leg ze in een kookpan met water en kook ze rond de 10 minuten.
  3. Doe de gehaktballen in een pan en bak ze totdat ze mooi gaar en bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en bak de spekjes knapperig.
  4. Leg vervolgens ook de aardappelen in dezelfde pan en bak ze bruin in het vet van het spek. Voeg naar smaak wat zout, peper, paprikapoeder en een geperste teen knoflook toe.
  5. Leg de gehaktballen, spekjes en uitgelekte spruitjes bij de aardappels in de pan en bak goed door.
  6. Doe crème fraîche bij de inhoud van de pan en roer deze er goed doorheen.
  7. Haal de pan van het vuur. Serveer je gerecht direct vanuit de pan op tafel. Eet smakelijk!


Laatste nieuws