Bron: Friesland Post | Foto: Adobe Stock
Veel winterse gerechten uit het noorden maak je met aardappels. Dan ligt een stamppot, zoals een Groninger stopverf, misschien een beetje voor de hand. Daarom deelt Noorderland vandaag het traditionele recept voor een heerlijke – en ook nog eens vegetarische – ovenschotel uit Friesland, gemaakt met kruidige Friese nagelkaas.
Ingrediënten:
- 1 kilogram aardappelen
- 1 teentje knoflook
- ~225 milliliter (soja)melk
- 200 gram geraspte Friese nagelkaas
- halve groene kool
- 2 uien
- een scheutje (olijf)olie
- nootmuskaat
- peper
- paprikapoeder
- kerrie
- 1 laurierblaadje
Zo maak je de Friese jachtschotel:
Culinair
- Garlic Parmesan Mashed Potato Casserole sprinkled with parsley in a dish on a dark wooden table, horizontal view from above, flat lay, free space