Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
In de winter zijn we gek op lekkere en unieke baksels, zoals een traditionele Jan in de zak of een quiche met champignons en Friese kaas. Ook uit het buitenland pakken we graag eens een receptje mee, zoals deze heerlijke apfelstrudel uit Oostenrijk. Zelf deze bekende wintersportsnack maken? Wij delen ons recept.
Ingrediënten:
Deeg
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 milliliter water
- 20 gram zonnebloemolie
- Flinke snuf zout
Vulling
- 1 kilo friszure aardappels
- 150 gram rozijnen, geweld in warm water
- 2 eetlepels kristalsuikers
- 1 theelepel kaneel
- Sap van een halve citroen
Broodkruimmengsel
- 150 gram witbrood
- 100 gram boter
- 10 gram vanillesuiker
Zo maak je zelf de apfelstrudel:
Culinair
- Sliced fresh baked homemade apple strudel over towel on kitchen table with jug of milk and apples. Rustic style. Natural day light.