Bron: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Tijdens de wintermaanden is soep een steevaste favoriet om lekker mee op te warmen. Je kunt kiezen voor een soep die echt bij het seizoen past, zoals een winterse pompoensoep of traditionele snert, maar soms heb je ook wel eens zin in iets anders. Vandaag delen we het recept voor een smaakvolle en romige paprika-tomatensoep, die het hele jaar door lekker is.
Ingrediënten:
- 1 rode paprika, grof gesneden
- 8 tomaten, grof gesneden
- 1 witte ui, grof gesneden
- 400 milliliter kokosmelk (1 blik)
- 250 milliliter water
- 2 kippenbouillon blokjes
- 1 bol knoflook (ongeveer 10 tenen), snijd alleen de onderkant eraf
- Een handvol verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels citroensap
- Een halve theelepel rode chilivlokken
- 2 theelepels Garam Masala kruiden
- 1 theelepel kurkumapoeder
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je deze romige paprika-tomatensoep:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de paprika, tomaat en ui in een grote kom. Scheur de verse basilicum en voeg dit toe aan de kom.
- Giet olijfolie en citroensap over de groenten en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
- Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bol met knoflook hierbij en sprenkel wat olijfolie over de bol. Bak de groenten ± 1 uur – de knoflook haal je er na 10 minuten uit.
- Laat de groenten kort afkoelen en trek vervolgens de schillen van de tomaten en paprika.
- Zet een pan op het vuur en breng water met bouillonblokjes aan de kook. Voeg vervolgens de groenten toe en druk de knoflooktenen uit de knoflookbol.
- Meng de paprikapoeder, chilivlokken, Garam Masala en Kurkuma in een kommetje. Voeg toe aan de soep.
- Zodra het water opnieuw kookt, pureer je de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
- Serveren maar!
Culinair
- Spicy pumpkin soup with croutons