Klassieker met een twist: zo maak je een winterse appeltaart met likeur

Wij delen ons recept om deze verrassende combinatie zelf te bakken.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:Kookfans

Bron: Kookfans | Foto: Adobe Stock

De winterse kou vraagt om een warme kop koffie of thee, het liefst met iets lekkers erbij. Een heerlijke appeltaart met speculaas bijvoorbeeld. Maar wist je ook dat je deze klassieker verrassend goed kunt combineren met een beetje Licor 43? Hier is ons recept.


Ingrediënten:

  • 80 milliliter Licor 43
  • 800 gram appels
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram ijshoorntjes
  • 80 gram kristalsuiker
  • 70 gram amandelschilfers
  • 50 gram amandelpoeder
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 limoen

Zo maak je appeltaart met Licor 43:

  1. Leg de ijshoorntjes in een handdoek en druk met een plat voorwerp (bijvoorbeeld een pan) de hoorntjes tot fijne stukjes.
  2. Snijd de koude boter in kleine blokjes.
  3. Meng in een kom de verkruimelde stukjes ijshoorn met de bloem, de suiker, het amandelpoeder en de klontjes boter. Kneed alles samen tot er een kruimelige deegsubstantie ontstaat. Let op: kneed niet te lang, want de boter mag niet gaan smelten.
  4. Schil en snijd je appels in blokjes. Verhit 125 gram boter in een steelpan en voeg de appelblokjes toe.
  5. Wanneer de appelblokjes glazig zijn, giet dan de helft van de Licor 43 erover.
  6. Bak de appelblokjes hierna tot ze beetgaar zijn, giet de andere helft van de Licor 43 erover en voeg wat limoensap toe.
  7. Roer het geheel goed door, haal de steelpan van het vuur en meng de amandelschilfers erdoor.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bak- of taartvorm in met boter. Bedek de bodem met de appelblokjes en strooi hier vervolgens het kruimelige deeg overheen.
  9. Zet de taartvorm nog een halfuurtje in de oven en je appeltaart is klaar! Geniet ervan!


Laatste nieuws