Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: droomvilla midden in de Drentse bossen

Dit huis heeft zelfs een eigen stukje bos!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Peter's makelaardij / Funda 

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Dit keer in de spotlights: een prachtige villa midden in de Drentse bossen.

Villa in de Drentse bossen

Altijd al groen willen wonen, dicht bij een mooi natuurgebied? Bijvoorbeeld bij het bos? Dan moet je deze prachtige villa in Drenthe 'ns bekijken. Deze woning staat namelijk midden in de bossen van Norg, een gezellig brinkdorp dicht bij Assen en een halfuurtje rijden van Groningen-Stad.

Deze woning – mét een traditioneel rieten dak – heet "Bosch Idylle", en in die naam kunnen wij ons helemaal vinden. Wat een mooie, idyllische plek, hè? We nemen verder een kijkje.

"Bosch Idylle" werd gebouwd in 1929, maar is de afgelopen jaren wel gemoderniseerd en beter geïsoleerd. Zo heeft de woning een splinternieuwe, strakke woonkeuken gekregen en was het rieten dak toe aan een onderhoudsbeurt.

Verder ademt de villa nog wel die knusse en nostalgische sfeer van vroeger. De grote woonkamer is bijvoorbeeld voorzien van een prachtige, massief eikenhouten vloer en een gezellige open haard.

De villa heeft een totale woonoppervlakte van 136 vierkante meter (inclusief een houten bijgebouw, ideaal als gastenverblijf of bed & breakfast) en staat nu te koop voor €990.000 k.k. Je bekijkt alle foto's via deze link op Funda.

Eindeloos wandelen

Vooral wandelaars en natuurlijk natuurliefhebbers kunnen bij een plek als deze hun hart ophalen. Bij dit huis hoort namelijk ook een eigen bosperceel van meer dan 5000 vierkante meter én een eigen wandelpad van 450 meter lang. Deze grenst aan de uitgestrekte bossen en het natuurlandschap rondom. Vanuit dit pad kun je vele kanten op wandelen en genieten van kilometers lange tochten door de Drentse natuur.

Daarnaast geniet je in deze villa van veel privacy. Om het perceel lopen namelijk geen publieke wandelpaden. Het perceel is verder niet afgezet, maar daardoor kan het zomaar zijn dat een groepje reeën 's morgens vroeg in je tuin staat. Op en top natuur dus!