Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Herfsteditie van Noorderland nu in de winkels

Beleef de herfst met Noorderland.

Tekst en foto: redactie Noorderland

De herfsteditie van Noorderland is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en is ook te gemakkelijk bestellen via onze webshop

Nostalgische gevoelens

Herinner je dat nog? Dat je als kind naar het bos ging om paddenstoelen te zoeken? Of om kastanjes te rapen? Wat een mooie tijd was dat, om zo te genieten van het najaar en – met roze blosjes op de wangen – te speuren tussen de bladeren. Vervolgens werden bij thuiskomst de vondsten uitgebreid uitgestald op een creatief “herfsttafeltje”. En trots dat je was!

We krijgen er op de redactie van Noorderland bijna nostalgische gevoelens van, als we zo op die tijd terugkijken. Wat was het heerlijk om het najaar door kinderlijke ogen te beleven en met veel enthousiasme aan de slag te gaan. Daarom staken wij ook weer eens de handen uit de mouwen en maakten we een van de creatiefste Noorderland-edities ooit. 

De nieuwe herfsteditie

In de voetsporen van

In deze nieuwe editie liep schrijfster Jolanda de Kruyf in de voetsporen van Vincent van Gogh. Het is precies 140 jaar geleden dat hij met de trein in Drenthe aankwam. Een goed moment dus om stil te staan bij het Drentse oeuvre van deze meesterlijke schilder, en de sporen die hij in de provincie achterliet. Wedden dat je na het lezen van deze reportage met iets andere ogen naar Drenthe kijkt? 

Verder bezochten we de sprookjesachtige Fraeylemaborg in Slochteren, spraken we met creatief duizendpoot Janine Abbring, “sloten” we onszelf eventjes op in de Blokhuispoort, de voormalige gevangenis in Leeuwarden en gingen we aan de slag met herfstgerechten. Zo hebben we een heerlijk recept voor zoete kastanjepuree, een goed excuus om je weer “even kind te voelen” en zelf kastanjes in het bos te rapen. Haal dit nieuwe nummer – tot 14 november 2023 te koop in de winkels – dus snel in huis!