Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lokaal shoppen: 5x de leukste winkels in Leeuwarden

Een handig lijstje als je een keer gaat shoppen in de Friese hoofdstad.

Leeuwarden, Friesland province, The Netherlands

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Holland-PhotoStockNL / Adobe Stock

Op pad in Ljouwert, de hoofdstad van Friesland? Struin door de pittoreske straten, Bekijk de vele musea die de stad rijk is, strijk neer op het terras voor een hapje en drankje en vergeet ook niet om wat lokale winkels te bezoeken. In Leeuwarden vind je namelijk tal van leuke winkeladressen. Wij sommen onze favorieten voor je op. 

NØRD

Al een paar jaar pronkt NØRD aan de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden en inmiddels is de winkel niet meer uit de stad weg te denken. Deze moderne conceptstore verkoopt onder andere interieuraccessoires, tassen, planten, posters en sieraden, stuk voor stuk gemaakt door kleine en zelfstandige ontwerpers. Voor liefhebbers van uniek (maar betaalbaar) design is NØRD dus een waar walhalla.  

House of Taste

Wie de smaak van Friesland wil proeven, moet langs House of Taste gaan. Deze delicatessenwinkel is gevestigd aan de Kleine Kerkstraat, tweemaal verkozen tot de leukste winkelstraat van Nederland. House of Taste verkoopt lekkere streekproducten uit de provincie, zoals Friese Berenburg en Friese worst en kaas. Maar ook voor buitenlandse lekkernijen ben je bij House of Taste aan het goede adres. 

VANWINI

Of je nu voor jezelf iets leuks zoekt of op zoek bent naar een mooi cadeau voor iemand anders: grote kans dat je bij VANWINI aan de Schrans, iets buiten het stadscentrum, slaagt. Deze woonwinkel verkoopt originele accessoires; van warme plaids tot hippe kussens en van sfeervolle kandelaars tot lekkere smaakmakers voor in de keuken: bij deze conceptstore draait het om gezelligheid in en om het huis.

Binnenwerk

In een imposant, monumentaal pand aan de Grote Kerkstraat vind je de mooie interieurwinkel Binnenwerk. Hier worden allerlei (design) meubels verkocht, maar ook veel bijzondere en geestige accessoires voor wonen, koken en tafelen. We waarschuwen alvast: je wordt er hebberig van!

Johan Hemrica 

Op zoek naar unieke mode-items en accessoires? Loop dan eens Johan Hemrica binnen, een luxe winkel aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Dit is hét adres voor stijlvolle kleding – leuk voor een bijzondere gelegenheid! –, sieraden, tassen, maar ook plaids, vazen, kussens en verzorgingsproducten. Je vindt hier trouwens ook prachtige zijdebloemen. Ideaal dus als je op zoek bent naar een duurzaam boeket waarvan je eindeloos kunt genieten.