Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x erg goed uit eten in Leeuwarden

We zetten de beste restaurants op een rij.

Tekst: Lekker500 | Foto: Adobe Stock

Een keer heel goed uit eten in Leeuwarden? Of heb je iets te vieren? Restaurantgids Lekker500 zet ieder jaar de beste restaurants van Nederland op een rij. Wij lichten een paar restaurants in de Friese hoofdstad voor je uit. 

STEEF.

Wie STEEF., het restaurant van chef-kok Stefan Visser en partner Elke Valk, binnenstapt, wordt warm onthaald en komt in een fijne ambiance terecht. Het restaurant is ruim opgezet en oogt door de warme kleuren op de muren en in het interieur heel sfeervol en modern. Vanuit alle hoeken van het restaurant heb je zicht op de open keuken, het centrale middelpunt waar  pure en karakteristieke gerechten worden bereid. STEEF. biedt een verrassingsmenu – vier of zes gangen en uit te breiden met een signatuurgerecht of een kaasplankje – en een fijn wijnarrangement. 

Eindeloos

Met zijn achtergrond als boerenzoon heeft chef-kok en eigenaar Willem Schaafsma veel met de natuur. Daarom werkt hij graag met boeren, vissers, slagers en jagers uit de nabije omgeving. Eindeloos biedt een fijn proeverijmenu met vis en vlees en een vegetarisch groentemenu. Het restaurant heeft ook een indrukwekkende wijnkaart met allerlei bijzondere, niet-alledaagse wijnen. Dé plek voor wijnliefhebbers dus. 

Restaurant élevé

Op de elfde verdieping van het WestCord Hotel in Leeuwarden zwaait Mike Kalkman de culinaire scepter in het ruime en modern ingerichte élevé. Veel tafels staan aan het raam en bieden prachtig uitzicht over de stad. Mike kookt hier met dagverse, veelal lokale ingrediënten een eigentijdse keuken zonder de pure smaak uit het oog te verliezen. En daar schenkt de sympathieke gastheer en sommelier Afif Boughammoura met alle plezier passende wijnen bij. Een letterlijk culinair hoogtepunt in Leeuwarden!