Verscheurd door de wolf: nieuwe podcast over de wolf in Nederland

Ook het Drentse leefgebied van de wolf komt hierin uitgebreid aan bod.

Tekst: Lot of Brands | Foto: michal / Adobe Stock

De wolf: het is inmiddels een veelbesproken onderwerp. Journalist Job van der Plicht van NU.nl raakte gefascineerd door het dier en door de tweedeling die het veroorzaakt in de maatschappij. En dan vooral in het gebied waar de wolf zich heeft gevestigd: de Veluwe en Drenthe. Daarom lanceert nieuwssite NU.nl nu een podcast over de wolf: Verscheurd door de wolf. Hierin neemt Van der Plicht de luisteraars mee op reis door het leefgebied van het roofdier, dat voorgoed terug lijkt te zijn in Nederland.


Sinds de wolf zich in 2019 weer in Nederland vestigde, neemt de weerstand toe. Tegelijkertijd zijn boswachters en natuurliefhebbers juist blij met de terugkeer. Door onder andere te jagen op herten en zwijnen houdt de wolf het bos gezond.

Podcast over de wolf

De afgelopen maanden reisde Job van der Plicht door het territorium van de wolf om met mensen te praten over wat de terugkeer van de wolf voor hen betekent. Verscheurd door de wolf gaat onder andere over de mysterieuze dood van een wolf op de Veluwe, een dolblije boswachter en de tijdbom die in Drenthe tikt. We moeten ons land voor het eerst in 150 jaar weer delen met een groot roofdier. Maar hoe? Die vraag onderzoekt Van der Plicht in zijn nieuwe podcast.

De eerste twee afleveringen van Verscheurd door de wolf zijn eerst alleen te beluisteren via NU.nl. Vanaf 3 oktober 2023 zijn de afleveringen wekelijks beschikbaar in alle populaire podcast-apps.


Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.