Romige ijstaart met bramen en witte chocolade

Vier de (na)zomer met dit overheerlijke toetje.

Tekst en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen – PrinsesHeerlijk | Foto: José van Riele

Het is weer bramentijd! Daarom vandaag in de spotlights: een heerlijke ijstaart met bramen die je half bevroren serveert. Het romige van de slagroom en de Griekse yoghurt met een vleugje witte chocolade en de zoetheid van de bramen vormen samen een zalige combinatie. Een goddelijk toetje voor in de (na)zomer! 


Ingrediënten

  • 250 gram slagroom
  • 500 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 100 gram witte chocolade
  • 125 gram verse bramen
  • 150 gram bramen (voor de bramencoulis)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 klein scheutje water
  • poedersuiker (optioneel)

Zo maak je de ijstaart met bramen:

  1. Begin met het maken van de bramencoulis: doe de bramen in een pannetje en voeg 2 eetlepels suiker toe en een scheutje water. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de bramen helemaal zacht zijn. Pureer met een staafmixer, laat afkoelen en druk door een zeef.
  2. Bekleed een cakeblik met huishoudfolie en houd aan elke kant een stuk folie over.
  3. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie.
  4. Klop de slagroom lobbig.
  5. Roer de Griekse yoghurt los en meng met de slagroom en voeg de gesmolten chocolade toe.
  6. Voeg een schepje bramencoulis toe aan het mengsel en roer het heel voorzichtig door.
  7. Schenk de helft van het yoghurtmengsel in het cakeblik. Verdeel een aantal bramen over de laag yoghurt. Schenk dan de rest van het mengsel erbij.
  8. Schep vervolgens een paar lepels coulis op de yoghurt en roer met de achterkant van een lepel door de yoghurt zodat een marmereffect ontstaat.
  9. Dek de ijstaart af met de resterende folie en zet in de vriezer. 
Na ongeveer 4 uur is de ijstaart klaar.
  10. Leg een snijplank op het cakeblik en keer om.
  11. Verwijder de folie, schep eventueel nog wat bramencoulis op de bovenkant en garneer met verse bramen.
  12. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en serveer direct.


Laatste nieuws