Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Hebben: kerstballen van Vlieland

Voor de echte Vlieland-fans!

Tekst: redactie Noorderland | Foto: VVV Vlieland

Het is nog lang geen december, maar op Vlieland zijn ze alvast in kerstsferen. VVV Vlieland, Houter’s Warenhuis en de Vliehors Expres hebben namelijk de handen ineen geslagen en samen kerstballen op de markt gebracht in de vorm van allerlei iconen op het eiland.

Zeg je Vlieland, dan denk je vaak aan het welbekende Drenkelingenhuisje, een verlaten monument op het strand. En wat dacht je van de vuurtoren, die op de 40 meter hoge Vuurboetsduin staat te pronken?

Het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland heeft genoeg moois te bieden. Hoog tijd dus om die pracht en praal te vereeuwigen, en wel in unieke, glazen ornamenten! VVV Vlieland, Houter’s Warenhuis en de Vliehors Expres hebben drie kerstballen ontworpen die het Waddeneiland typeren. Zo is er een kerstbal in de vorm van de vuurtoren, het Drenkelingenhuisje en de Vliehors Expres, de bus die je naar de Vliehors – een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland – brengt.

Geef de boom dit jaar dus een “Vlielands tintje” met deze geinige kerstballen; leuk voor echte Vlieland-fans en trotse inwoners! De glazen ornamenten zijn vanaf €16,99 per stuk te koop via de webshop van VVV Vlieland en bij verschillende locaties op het eiland. Je ontvangt bij aankoop ook een giftbox, ideaal dus als je een ornament aan iemand cadeau wil geven.