Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ontdek de leukste adressen van de Waddeneilanden

Ga je deze zomer nog naar de eilanden? Deze leuke adresjes mag je niet overslaan!

View on lighthouse in the dunes of Ameland, Holland

Tekst: Jolanda de Kruyf, redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock

Of je er nou een dagje gaat uitwaaien of er een week vakantie viert: op de Waddeneilanden valt altijd iets nieuws en leuks te beleven. Schuif aan in relaxte strandtenten, ontdek zilte smaken en scoor leuke eilandsouvenirs. Noorderland verzamelde alvast wat aardige adresjes. In volgorde van de TVTAS natuurlijk. 

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en met een bootritje van slechts 20 minuten ben je er al. Toch waan je je dan al in een hele andere wereld, vol natuur, cultuur én een hoop gezelligheid. Strijk er bijvoorbeeld neer voor de allerlekkerste koffie of proef een stoer speciaalbiertje, gebrouwen op het eiland natuurlijk. Via deze link ontdek je waar je moet wezen!

Vlieland

Het is het kleinst bewoonde Waddeneiland en slechts een 1,5 uur durende overtocht van het vasteland van Friesland verwijderd, toch voelt Vlieland als een wereld op zich. Ga er lekker wandelen, fietsen – of allebei – en schuif daarna aan bij een van deze adressen: klik hier voor de leukste plekken om lekker te eten en drinken op Vlieland.

Terschelling

Terschelling is een van de grootste van de Waddeneilanden en is met z'n bossen, heide, strand en duinvalleien een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Het eiland vormt natuurlijk ook het decor voor het jaarlijks terugkerende theaterfestival Oerol en heeft gezellige dorpjes, cafés, winkels en restaurants. Voor wie wat afwisseling zoekt van de natuurpracht, zetten we hier de leukste plekken op een rij; van een adres voor de allerlekkerste eilandbonbons (leuk souvenirtje voor thuis!) tot de meest relaxte strandtenten.

Ameland

Ameland is een eiland voor cultuurliefhebbers en sportievelingen. Je vindt er zandduinen, kilometers aan strand, maar ook veel boetiekjes, cafeetjes en restaurants. Daarnaast is het natuurlijk dé plek van een bekend drankje: Nobeltje. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken én te proeven: je vindt hier een handig overzicht.

Schiermonnikoog

Het is precies ver genoeg van vaste wal om te onthaasten. Eenmaal “aan de overkant” ontvouwt zich een andere wereld, geboetseerd door de elementen. Het hele eiland is een groot Nationaal Park vol ongerepte en wilde natuur. Daarnaast telt het slechts één dorpje met minder dan 1000 inwoners; het is dus de ideale plek om tot rust te komen en van de natuur te genieten. Klik hier voor de leukste adressen van Schiermonnikoog; van de meest noordelijke horecagelegenheid van Nederland – met heerlijke hapjes! – tot een eilandatelier, waar je sowieso een creatief aandenken scoort.